Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patisony nadziane mięsem mielonym z sosem pomidorowym
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5661
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9497
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 235
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5661
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9497
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 235
Składniki
Ściąłem górę z patisonów, środek wyciąłem. Część miąższu pokroiłem w kostkę. Na ok. 50 ml rozgrzanej oliwy wrzuciłem posiekaną cebulę, szalotkę i czosnek, chwilę szkliłem, po czym dodałem mięso. Doprawiłem solą i pieprzem. Gdy mięso było już podsmażone dodałem pomidorowy sos bazyliowy. Patisony nafaszerowałem, przełożyłem do żaroodpornego naczynia , skropiłem oliwą. 15 ml bulionu wlałem do naczynia, piekłem 50 minut w temperaturze 180 C, podlewając stale bulionem, który pozostał. Zmniejszyłem temperaturę do 150 C, patisony przykryłem dekielkami i piekłem jeszcze 20-25 minut.