Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patisony nadziewane mięsem mielonym zapraszam po przepis
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 206
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 206
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Patisony myje ścinam wierzch i wydrążam gniazda nasienne. Lej rozgrzewam na patelni wrzucam pokrojoną w kostkę cebulkę dodaje mięso mielone ,pokrojoną w kostkę paprykę ,przyprawy dusze do miękkości mięsa następnie dodaje koncentrat pomidorowy dusze całość jeszcze chwile.
Dużą blachę wykladam papierem do pieczenia układam wydrążone z nasion patisony w miejsce gdzie były gniazda nasienne nakładam farsz mięsny. Patisony wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 1,5 godziny w 200 stopniach na środkowej półce sprawdzam czy patisony są miękkie w razie potrzeby dopiekam .Patisony wyjmuje z piekarnika posypuje startym serem i jeszcze na chwile wstawiam do piekarnika by ser sie rozpuścił ,podaję jak gorące wtedy są najsmaczniejsze .Po dokładne wykonanie zapraszam na film, Smacznego