Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie obiadowe.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 877
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6307
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 877
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6307
Składniki
Wykonanie: Dwie cebule pokroić, przysmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w kostkę mięso, przyprawić do smaku i obsmażyć. Ugotować pęczak, połączyć z mięsem, przyprawić w razie potrzeby. Kapustę przepłukać, odsączyć, drobno pokroić i wymieszać z jedną cebulą pokrojoną w piórka. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć połowę kapusty, na nie farsz z kaszą. Nakryć resztą kapusty, zalać bulionem i piec w temperaturze 170 stopni przez godzinę. Po upieczeniu można polać śmietaną (lecz nie koniecznie). Podawać z ziemniakami.