Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie obiadowe.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1647
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 604
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3774
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1647
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 604
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3774
Składniki
Wykonanie: Dwie cebule pokroić, przysmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w kostkę mięso, przyprawić do smaku i obsmażyć. Ugotować pęczak, połączyć z mięsem, przyprawić w razie potrzeby. Kapustę przepłukać, odsączyć, drobno pokroić i wymieszać z jedną cebulą pokrojoną w piórka. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć połowę kapusty, na nie farsz z kaszą. Nakryć resztą kapusty, zalać bulionem i piec w temperaturze 170 stopni przez godzinę. Po upieczeniu można polać śmietaną (lecz nie koniecznie). Podawać z ziemniakami.