Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie obiadowe.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 129
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 590
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 129
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 590
Składniki
Wykonanie: Dwie cebule pokroić, przysmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w kostkę mięso, przyprawić do smaku i obsmażyć. Ugotować pęczak, połączyć z mięsem, przyprawić w razie potrzeby. Kapustę przepłukać, odsączyć, drobno pokroić i wymieszać z jedną cebulą pokrojoną w piórka. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć połowę kapusty, na nie farsz z kaszą. Nakryć resztą kapusty, zalać bulionem i piec w temperaturze 170 stopni przez godzinę. Po upieczeniu można polać śmietaną (lecz nie koniecznie). Podawać z ziemniakami.