Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio często robię dania jednogarnkowe, których przygotowanie zazwyczaj nie trwa długo:). Pęczotto to polska wersja popularnego risotto, gdzie ryż zastąpiła kasza. Boczek i pieczarki - z takim składem musi być pycha!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21927
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 150
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 338
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 454
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21927
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 150
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 338
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 454
Składniki
Boczek i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, czosnek przeciskamy przez praskę, ser ścieramy na tarce.
Na suchej patelni smażymy boczek do zarumienienia. Dodajemy cebulę, czosnek i pieczarki. Podsmażamy do odparowania wody. Wsypujemy pęczak, smażymy chwilę. Następnie dolewamy bulion, po 1 szklance, za każdym razem czekając aż kasza wchłonie wodę. Kiedy kasza zmięknie całkowicie dodajemy śmietanę oraz starty na tarce ser. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Przed podaniem możemy posypać serem i posiekaną natką pietruszki.