Do góry

Dania główne Przepis na:

Pęczotto z piwem

Pęczotto z piwem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Pęczotto z piwem"

Składniki

  • 40 dag kaszy pęczak
  • 250-300 ml bulionu warzywnego
  • 10 suszonych grzybów
  • 2 szalotki
  • 100 ml kremówki
  • 150 ml piwa
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 30 dag serc drobiowych lub króliczych
  • 1/3 szklanki startych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2 gałązki tymianku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pęczotto z piwem

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

  2. Grzyby namocz, ugotuj. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój w kostkę. Serca ugotuj z przyprawami.

  3. Szalotki pokrój w kostkę, podsmaż z grzybami na maśle. Dodaj opłukaną kaszę, wlej bulion i piwo. Gotuj 20 minut. Dodaj kremówkę, ser i orzechy, wymieszaj, przypraw. Gotuj 5 minut, mieszając. Dodaj serca i tymianek, wymieszaj.

  4. Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,90 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń