Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pęczotto z piwem"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 304
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104585
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 304
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104585
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Grzyby namocz, ugotuj. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój w kostkę. Serca ugotuj z przyprawami.
Szalotki pokrój w kostkę, podsmaż z grzybami na maśle. Dodaj opłukaną kaszę, wlej bulion i piwo. Gotuj 20 minut. Dodaj kremówkę, ser i orzechy, wymieszaj, przypraw. Gotuj 5 minut, mieszając. Dodaj serca i tymianek, wymieszaj.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie