Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Peklowana szynka"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Do garnka wlej 2 litry wody wsyp marynaty i zagotuj. Kiedy ostygnie, włóż mięso. Odstaw na dobę w chłodnym miejscu.
Połącz w miseczce sól, pieprz, wegetę, paprykę, majeranek, przyprawę. Wyjmij mięso z marynaty, natrzyj mieszanką.
Włóż szynkę do rękawa piekarniczego. Obłóż plasterkami boczku. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.
Rozetnij rękaw i pozostaw szynkę jeszcze na 20 minut przy wyłączonym piekarniku. Podaj z ziemniakami z wody oraz sosem chrzanowym: zimnym lub gorącym.
Porcje 20, 100 min, cena 1,20 zł, kalorie 220 kcal.Źródło: Bella Relaks