Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast sosu pomidorowego, zrobiłam sos cukiniowy, ponieważ tego warzywa mam obecnie w domu pod dostatkiem. Smakowało i dzieciom i dorosłym. Tak więc polecam
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 977
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1285
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6204
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 977
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1285
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6204
Składniki
Ciasto: mleko lekko podgrzać. Wlać do miski, dodać cukier i pokruszone drożdże. Wymieszać. Odstawić na 10-15 minut. Potem dodać resztę składników na ciasto, zagnieść. Odstawić na godzinę. Rozwałkować, ułożyć na blaszce. Nałożyć sos.
Sos: na dno garnka wlać olej. Starkować do niego cukinię. Dodać pokrojonego pomidora. Zalać odrobiną wody. Lekko posolić. Dusić pod przykryciem, aż zmięknie cukinia. Zdjąć przykrywkę i gotować tak długo, aż odparuje płyn, aby sos zgęstniał. Doprawić sosem chili, pieprzem, solą. Zmiksować na gładki sos. Nałożyć na ciasto.
Następnie pokroić paprykę w paski, poukładać na cieście z sosem. Pokroić na kawałeczki mozzarellę (bądź starkować), posypać nią wierzch pizzy. Zapiekać ok. 30 minut w temp. 180st.C - w rozgrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać ziołami.