Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam szybkie i pożywne dania, które można przygotować tuż po powrocie z pracy. Zachwycona propozycją R'n'G Kitchen na farfalle z cukinią postanowiłam przygotować pełnoziarnistą wersję tego dania z dodatkiem świeżej bazylii. Całość jest błyskawiczna w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Serdecznie polecam :)
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 97
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 97
Składniki
Czosnek oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki cukinię, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i chwilę smażymy przez cały czas mieszając. Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z zawartością patelni. Następnie wykładamy go na talerze, posypujemy startym parmezanem oraz posiekanymi listkami bazylii.
Danie jest idealnym rozwiązaniem dla zapracowanych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na długie gotowanie.
Życzę smacznego! :)