Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam szybkie i pożywne dania, które można przygotować tuż po powrocie z pracy. Zachwycona propozycją R'n'G Kitchen na farfalle z cukinią postanowiłam przygotować pełnoziarnistą wersję tego dania z dodatkiem świeżej bazylii. Całość jest błyskawiczna w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Serdecznie polecam :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3112
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3112
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Czosnek oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki cukinię, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i chwilę smażymy przez cały czas mieszając. Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z zawartością patelni. Następnie wykładamy go na talerze, posypujemy startym parmezanem oraz posiekanymi listkami bazylii.
Danie jest idealnym rozwiązaniem dla zapracowanych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na długie gotowanie.
Życzę smacznego! :)