Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
penne z sycylijskim pesto niezawodnie sprawdza się zawsze i smakuje obłędnie :-)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 750
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 750
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Składniki
składniki na pesto: suszone pomidorki piniowce czosnek garść liści bazylii oliwa z oliwek sól pieprz starty parmezan orzeszki piniowe podgrzewamy,prażymy na suchej patelni czosnek obieramy i miażdżymy blendujemy dokładnie wszystkie składniki łącznie z piniowcami na gładkie pesto,jeżeli za gęste dodajemy trochę oliwy
penne gotujemy al dente
pesto z blendera przekładamy na rozgrzaną patelnię ( opcjonalnie można dodać łyżeczkę masła ale niekoniecznie ) dorzucamy parę liści świeżej bazylii i gotujemy z 5,8 min dodajemy penne,mieszamy wszystko razem można jeszcze dodać oliwę z oliwek i porwane liście bazylii
przekładamy na talerze,posypujemy parmezanem i dekorujemy bazylią Smacznego ;-)
Mamma mia :-)