Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo mi posmakował ten sos i z pewnością będę powtarzała, szukając przepisu natrafiłam też na takie z dodatkiem boczku, ale ja z niego zrezygnowałam bo akurat nie miałam
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 219
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 219
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Składniki
Gotujemy makaron al dente. Zostawiamy sobie ok 1/2 szklany wody po makaronie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przez chwilkę przesmażamy żeby się cebula zeszkliła. Dodajemy płatki chilli. Wlewamy wódkę i gotujemy 3 minuty. Dodajemy pomidory; zmniejszamy gaz i gotujemy około 15 minut.
Po tym czasie wlewamy śmietankę dodajemy masło, doprawiamy pierzem i solą do smaku i chwilkę gotujemy. Wrzucamy makaron i łączymy z sosem. Gotujemy przez około 2 minuty w razie potrzeby gdyby sos był za gęsty dolewamy wodę po makaronie. Przekładamy na talerze i jemy :)!