Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2995
Dodano: 05.07.2016
Odsłon: 877
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Boczek kroimy w małe kawałeczki i smażymy aż wytopi się tłuszcz. Odstawiamy.
W rondlu wlewamy śmietanę dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Stawiamy na małym ogniu, gdy lekko się podgrzeje dodajemy serek topiony, mieszamy i pilnujemy żeby się nie przypaliło.
Gdy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Siekamy natkę i dodajemy do całości.
Na koniec dodajemy boczek.
Makaron polewamy sosem i GOTOWE.
Bon Appetit.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)