Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z boczkiem w kremowym sosie

Penne z boczkiem w kremowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2995

Dodano:

Odsłon: 877

Gdy brakuje czasu a po pracy wszyscy domownicy upominają się o jedzenie, przyrządzam oto takie szybkie danie.

Składniki

  • Paczka pełnoziarnistego penne np. Lubella
  • 300 ml śmietany 18%
  • 4 zółtka jaja kurzego
  • serek topiony śmietankowy np. hochland
  • boczek wędzony ok 300 dek.
  • Sól
  • Pieprz
  • kilka gałazek natki pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Penne z boczkiem w kremowym sosie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Boczek kroimy w małe kawałeczki i smażymy aż wytopi się tłuszcz. Odstawiamy.
    W rondlu wlewamy śmietanę dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Stawiamy na małym ogniu, gdy lekko się podgrzeje dodajemy serek topiony, mieszamy i pilnujemy żeby się nie przypaliło.
    Gdy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Siekamy natkę i dodajemy do całości.
    Na koniec dodajemy boczek.
    Makaron polewamy sosem i GOTOWE.
    Bon Appetit.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń