Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brakuje czasu a po pracy wszyscy domownicy upominają się o jedzenie, przyrządzam oto takie szybkie danie.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 471
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 905
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 204
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 471
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 905
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 204
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w małe kawałeczki i smażymy aż wytopi się tłuszcz. Odstawiamy. W rondlu wlewamy śmietanę dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Stawiamy na małym ogniu, gdy lekko się podgrzeje dodajemy serek topiony, mieszamy i pilnujemy żeby się nie przypaliło. Gdy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia. Doprawiamy solą i pieprzem. Siekamy natkę i dodajemy do całości. Na koniec dodajemy boczek. Makaron polewamy sosem i GOTOWE. Bon Appetit.