Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brakuje czasu a po pracy wszyscy domownicy upominają się o jedzenie, przyrządzam oto takie szybkie danie.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4386
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4386
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w małe kawałeczki i smażymy aż wytopi się tłuszcz. Odstawiamy. W rondlu wlewamy śmietanę dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Stawiamy na małym ogniu, gdy lekko się podgrzeje dodajemy serek topiony, mieszamy i pilnujemy żeby się nie przypaliło. Gdy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia. Doprawiamy solą i pieprzem. Siekamy natkę i dodajemy do całości. Na koniec dodajemy boczek. Makaron polewamy sosem i GOTOWE. Bon Appetit.