Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i smacznie. Danie robione na bazie francuskiego ratatouille.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1267
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1267
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię i cebulę kroimy w kostkę ,dodajemy do kurczaka razem z ziołami prowansalskimi ,pokrojonym czosnkiem , cebulkami i pomidorami pokrojonymi w ćwiartki (wcześniej sparzonymi i obranymi ze skórki). Zalewamy bulionem i dusimy około 15 min. Do smaku całość doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente ,osączamy i mieszamy z sosem i posiekaną natką pietruszki.