Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2552
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421683
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2552
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421683
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem przez 5-7 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy posiekany koperek, wrzucamy odcedzony makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki, ciągle podgrzewając. Podajemy od razu po przygotowaniu.