Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z drobiowymi klopsikami

Penne z drobiowymi klopsikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2156 Ocena: 47992

Dodano:

Odsłon: 3569

Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami.

Składniki

  • 250 g makaronu penne
  • 250 g filetu z kurczaka
  • 250 ml bulionu drobiowego
  • 125 ml śmietany 18%
  • koperek
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

    Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem przez 5-7 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Następnie dodajemy posiekany koperek, wrzucamy odcedzony makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki, ciągle podgrzewając.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń