Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko ;)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę ,dodałem pokrojonego w duże kawałki kurczaka. Lekko podsmażyłem ,dodałem pokrojoną w kostkę cebulę. Dusiłem pod przykryciem 5 min. Następnie dolałem bulion i dusiłem dalej 15 min. Śmietanę wymieszałem z mąką ,dodałem trochę bulionu ,wlałem do całości i dokładnie wymieszałem. Zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Brokuły i kalafior podzieliłem na różyczki ,opłukałem i blanszowałem w wodzie z solą i cukrem (5 min). Osączyłem i dodałem do sosu. Ponownie zagotowałem. Podałem z makaronem.