Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko ;)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20714
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20714
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Składniki
Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę ,dodałem pokrojonego w duże kawałki kurczaka. Lekko podsmażyłem ,dodałem pokrojoną w kostkę cebulę. Dusiłem pod przykryciem 5 min. Następnie dolałem bulion i dusiłem dalej 15 min. Śmietanę wymieszałem z mąką ,dodałem trochę bulionu ,wlałem do całości i dokładnie wymieszałem. Zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Brokuły i kalafior podzieliłem na różyczki ,opłukałem i blanszowałem w wodzie z solą i cukrem (5 min). Osączyłem i dodałem do sosu. Ponownie zagotowałem. Podałem z makaronem.