Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie makaronu z pieczarkami, boczkiem i pozostałymi dodatkami sprawdziło się. Wyszło szybkie, smaczne danie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Składniki
Pokrojone pieczarki odparowałem na suchej patelni, dodałem oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyłem razem. Osobno podsmażyłem boczek, połączyłem z grzybami, wlałem wino i gotowałem bez przykrycia, aż połowa płynu odparowała. Dodałem przecier pomidorowy, ketchup i bazylię, doprawiłem solą i pieprzem do smaku. Ugotowałem makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedziłem, wymieszałem z pieczarkami. Wyłożyłem na podgrzany talerz i posypałem szczypiorkiem.