Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie makaronu z pieczarkami, boczkiem i pozostałymi dodatkami sprawdziło się. Wyszło szybkie, smaczne danie.
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7188
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3019
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7188
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3019
Składniki
Pokrojone pieczarki odparowałem na suchej patelni, dodałem oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyłem razem. Osobno podsmażyłem boczek, połączyłem z grzybami, wlałem wino i gotowałem bez przykrycia, aż połowa płynu odparowała. Dodałem przecier pomidorowy, ketchup i bazylię, doprawiłem solą i pieprzem do smaku. Ugotowałem makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedziłem, wymieszałem z pieczarkami. Wyłożyłem na podgrzany talerz i posypałem szczypiorkiem.