Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie makaronu z pieczarkami, boczkiem i pozostałymi dodatkami sprawdziło się. Wyszło szybkie, smaczne danie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1291
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1291
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Składniki
Pokrojone pieczarki odparowałem na suchej patelni, dodałem oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyłem razem. Osobno podsmażyłem boczek, połączyłem z grzybami, wlałem wino i gotowałem bez przykrycia, aż połowa płynu odparowała. Dodałem przecier pomidorowy, ketchup i bazylię, doprawiłem solą i pieprzem do smaku. Ugotowałem makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedziłem, wymieszałem z pieczarkami. Wyłożyłem na podgrzany talerz i posypałem szczypiorkiem.