Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy łączyć smak makaronu z innymi smakami. Tym razem w kremowej wersji z rzodkiewką. Komponuje się rewelacyjnie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 778
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 200
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31414
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 778
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 200
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31414
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę. W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.