Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i wspaniale smakuje :)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, zasypujemy pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka, mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godzinki. Szpinak obieramy z ogonków, myjemy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni roztapiamy masło, przesmażamy krótko czosnek, dodajemy szpinak i smażymy do chwili, aż straci swoją objętość. Doprawiamy pieprzem i solą.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka, dodajemy szpinak i mieszamy. Stopniowo dodajemy śmietanę i mieszamy. Sos gotujemy przez jakieś 10 minut, w razie potrzeby doprawiamy. Ugotowany w międzyczasie makaron odcedzamy i wrzucamy do gotowego sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem.