Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i wspaniale smakuje :)
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 629
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 800
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1606
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 629
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 800
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1606
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, zasypujemy pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka, mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godzinki. Szpinak obieramy z ogonków, myjemy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni roztapiamy masło, przesmażamy krótko czosnek, dodajemy szpinak i smażymy do chwili, aż straci swoją objętość. Doprawiamy pieprzem i solą.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka, dodajemy szpinak i mieszamy. Stopniowo dodajemy śmietanę i mieszamy. Sos gotujemy przez jakieś 10 minut, w razie potrzeby doprawiamy. Ugotowany w międzyczasie makaron odcedzamy i wrzucamy do gotowego sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem.