Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i wspaniale smakuje :)
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88372
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11689
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1836
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88372
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11689
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1836
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, zasypujemy pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka, mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godzinki. Szpinak obieramy z ogonków, myjemy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni roztapiamy masło, przesmażamy krótko czosnek, dodajemy szpinak i smażymy do chwili, aż straci swoją objętość. Doprawiamy pieprzem i solą.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka, dodajemy szpinak i mieszamy. Stopniowo dodajemy śmietanę i mieszamy. Sos gotujemy przez jakieś 10 minut, w razie potrzeby doprawiamy. Ugotowany w międzyczasie makaron odcedzamy i wrzucamy do gotowego sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem.