Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Perliczka pieczona z warzywami"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28023
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28023
Składniki
Perliczkę lub kurczaka natrzyj zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i marynatą, odstaw na noc. Warzywa i owoce obierz, pokrój.
W naczyniu żaroodpornym ułóż drób, polej masłem, piecz w temp. 180°C 1,5 godziny, polewając tłuszczem. Szpinak uduś na maśle.
Na 5 minut przed końcem pieczenia ułóż w brytfance warzywa i owoce, a na drobiu szpinak. Gotowe danie posyp natką.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień