Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne pesto z pieczonych papryk i pomidorów, które nie wymaga absolutnie żadnych przypraw, zero soli czy pieprzu, nic, tylko kwintesencja smaku uzyskana z pieczonych warzyw. Serdecznie polecam. Podaję proporcje dla trzech osób.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14973
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44819
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 659
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14973
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44819
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 659
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Składniki
Umyte i osuszone papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i skórką do góry układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podobnie robimy z papryczką chilli. Umyte i suche pomidory też przekrawamy na pół i skórkami do góry układamy na blasze. Dodajemy czosnek w łupinach. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na środkowy poziomy i pieczemy przez 30 minut z termoobiegiem + funkcja grilla. Skórki powinny być lekko czarne. Wyciągamy blachę i jeszcze gorące warzywa owijamy szczelnie folią na 10 minut - to ułatwi ściąganie skórek. Następnie ściągamy skórki z papryk, z pomidorów, z pomidorów też usuwamy szypułki. A czosnek po prostu wyciskamy. Papryki pozbawione skórek kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładką masę. W trakcie miksowania dolewamy trochę oliwy. Następnie sos przelewamy do rondelka i mieszamy go wraz ze zmielonymi migdałami. Następnie sos ostrożnie podgrzewamy. Makaron gotujemy al dente. Ugotowany makaron nie przelewamy zimną wodą. Gorący łyżką cedzakową przekładamy do miski, wlewamy sos i wszystko mieszamy. Podajemy posypane tartym serem grana padano i przyozdobione listkami bazylii. Jest to przepyszne, bardzo aromatyczne danie i bardzo zdrowe. Serdecznie polecam :-)