Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pesto z rzeżuchy z ziarnami słonecznika"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 97
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 97
Składniki
Rzeżuchę umyj, osusz. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Słonecznik upraż na patelni bez tłuszczu, mieszając. Ostudź.
Rzeżuchę, słonecznik, czosnek, ser, skórkę i sok z cytryny zmiksuj. Stopniowo cienką strużką wlewaj olej, miksując (jeżeli pasta jest zbyt sucha, dodaj jeszcze olej). Przypraw solą i pieprzem.
Wlej do słoika, polej olejem – tak przygotowane pesto możesz przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Czas przygotowania 10 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie