Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pesto z rzeżuchy z ziarnami słonecznika"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 170
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 170
Składniki
Rzeżuchę umyj, osusz. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Słonecznik upraż na patelni bez tłuszczu, mieszając. Ostudź.
Rzeżuchę, słonecznik, czosnek, ser, skórkę i sok z cytryny zmiksuj. Stopniowo cienką strużką wlewaj olej, miksując (jeżeli pasta jest zbyt sucha, dodaj jeszcze olej). Przypraw solą i pieprzem.
Wlej do słoika, polej olejem – tak przygotowane pesto możesz przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Czas przygotowania 10 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie