Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 326
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3333
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 326
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3333
Składniki
Rybę rozmrozić i delikatnie opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Przepuścić przez maszynkę przygotowaną mirunę, tuńczyka z puszki, jajka ugotowane na twardo i zeszkloną cebulę. Do masy dodać surowe jajko, tymianek, pieprz cytrynowy, koperek i sól do smaku. Wyrobić. Jeśli jest taka potrzeba dodać bułkę tartą do zagęszczenia. Masę dzielić na porcje i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Usmażone kotlety odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z ulubioną surówką. Smacznego.