Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3762
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3762
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki. Nóżki i środki siekam. Podobnie cebulę. Podsmażam ją na oleju, dodaję posiekane pieczarki. Gdy zaczną się przyrumieniać, wrzucam mięso. Doprawiam solą i pieprzem, dorzucam połowę startego sera, mieszam.
Farszem napełniam kapelusze pieczarek. Zapiekam je w naczyniu żaroodpornym ok. 15 min, posypuję resztą sera i jeszcze podpiekam, by się rozpuścił. Posypuję szczypiorkiem.
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 15 sztuk.Źródło: Kobieta i życie