Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki. Nóżki i środki siekam. Podobnie cebulę. Podsmażam ją na oleju, dodaję posiekane pieczarki. Gdy zaczną się przyrumieniać, wrzucam mięso. Doprawiam solą i pieprzem, dorzucam połowę startego sera, mieszam.
Farszem napełniam kapelusze pieczarek. Zapiekam je w naczyniu żaroodpornym ok. 15 min, posypuję resztą sera i jeszcze podpiekam, by się rozpuścił. Posypuję szczypiorkiem.
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 15 sztuk.Źródło: Kobieta i życie