Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki faszerowane kaszą"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 202
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 202
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Pieczarki oczyszczam, pocierając wilgotnym ręcznikiem papierowym. Wyciągam nóżki, które następnie bardzo drobno siekam (można też zetrzeć je na tarce o dużych otworkach). Cebulę obieram i kroję w kosteczkę, podsmażam na rumiano na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaję pokrojone nóżki pieczarek i posiekaną paprykę.
Smażę razem 2–3 minuty. Doprawiam odrobiną soli i pieprzu. Studzę.
Kaszę gotuję w posolonej wodzie na sypko. Gdy przestygnie, mieszam z podsmażonymi składnikami oraz z serem startym na tarce o grubych oczkach i szczypiorkiem (trochę sera i szczypiorku zostawiam do posypania dania).
Nadzieniem faszeruję pieczarki, posypuję odłożonym serem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia się sera i przyrumienienia pieczarek (ok. 15 min). Posypuję odłożonym szczypiorkiem.
ok. 50 min
<strong>Beata Świątek z Krosna</strong>Źródło: Tina