Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki faszerowane porem i szynką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Pieczarki oczyść, odkrój nóżki. Kapelusze obgotuj w osolonej wodzie. Osącz, ostudź. Obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Powtórz czynność 2 razy. Ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz ok. 15 minut, aż grzyby się zrumienią. Farsz: pokrój nóżki grzybów, szynkę i por. Wymieszaj , podsmaż. Jajka na twardo zetrzyj na tarce. Dodaj do nich grzyby z szynką. Wymieszaj, przypraw majonezem, solą, pieprzem. Farszem nadziej kapelusze, udekoruj szczypiorkiem.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>
Porcje 5 40 min Cena 1,90 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Takie jest życie