Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podane pieczarki stanowią świetną przystawkę lub nawet danie obiadowe.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 394
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 394
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekane chili i pokrojonego selera. Dodajemy mięso i razem podsmażamy, aż mięso się zrumieni. Wlewamy przecier pomidorowy i sherry gotujemy około 30 minut, aż sos zgęstnieje. Sos doprawiamy do smaku przyprawami. Ser mieszamy z posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Pieczarki pozbawiamy ogonków układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane pieczarki nadziewamy sosem mięsnym, a następnie posypujemy serem. Pieczarki zapiekamy w 180 stopniach przez 15-20 minut.