Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki w panierce"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Pieczarki oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą i odetnij nóżki (dodaj je później do farszu).
Kapelusze zblanszuj we wrzątku, następnie obtocz je najpierw w mące, później w jajkach, a na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C na blasze wysmarowanej olejem.
Odłożone nóżki pokrój w kostkę, por – w piórka, a szynkę – w paseczki. Wszystko podsmaż na oleju. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj je do pozostałych składników i wymieszaj z majonezem oraz szczypiorkiem. Dopraw farsz solą oraz pieprzem i nałóż na usmażone pieczarki.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV