Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki w panierce"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Pieczarki oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą i odetnij nóżki (dodaj je później do farszu).
Kapelusze zblanszuj we wrzątku, następnie obtocz je najpierw w mące, później w jajkach, a na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C na blasze wysmarowanej olejem.
Odłożone nóżki pokrój w kostkę, por – w piórka, a szynkę – w paseczki. Wszystko podsmaż na oleju. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj je do pozostałych składników i wymieszaj z majonezem oraz szczypiorkiem. Dopraw farsz solą oraz pieprzem i nałóż na usmażone pieczarki.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV