Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pieczarki, to smaczne danie na różne okazje. Dołączając różne dodatki możemy stworzyć danie główne lub bardzo smaczną przystawkę. Zapraszam do zapoznania i próbowania swoich kombinacji.
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 9
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 9
Składniki
Na początku wykładamy blachę papierem do pieczenia. Pieczarki wybieramy duże, obieramy i układamy na blaszce. Posypujemy pieczarki solą, pieprzem, majerankiem i odstawiamy na godzinę by grzyby puściły sos i zmiękczyły się.
Gotujemy kaszę wg przepisu i studzimy. Jak kasza jest wystudzona, to układamy na każdej pieczarce sporą ilość kaszy.
Następnie obieramy figi z fioletowej skórki
Obrane figi kroimy na plastry i te plastry układamy na pieczarkach
Następnie ścieramy żółty ser na grubych oczka i rozkładamy na całości kapelusza pieczarki
Na koniec pomidorki koktajlowe, jak są małe to kładziemy całego pomidorka jak są duże, to kroimy na połówki i kładziemy na wierzch.
Rozgrzewamy piekarnik 220 C góra/dół i zapiekamy całość do roztopienia sera. Ja lubię nawet jak ser jest trochę przypieczony, to pieczarka wtedy rozpływa się w ustach.