Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z mięsem mielonym i kaszą"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Składniki
Kaszę ugotuj na sypko. Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż na oleju. Grzyby leśne oraz nóżki z pieczarek oczyść, pokrój i wrzuć do cebuli. Smaż aż odparuje nadmiar soku.
Mięso włóż do miski, dodaj smażone, ostudzone grzyby z cebulą. Przypraw maggi, solą oraz pieprzem.
Kapelusze pieczarek nadziej przygotowanym farszem. Ułóż je na dużej patelni (lub dwóch mniejszych). Podlej gorącym bulionem do wysokości 1/3 kapeluszy. Nakryj naczynie i duś około 20 minut. Możesz dodać do farszu trochę posiekanej natki lub kolendry.
Porcje:15 Przygot. 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie