Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka zupa, dla tych ktorzy nie maja czasu na robienie porzadnych wywarow
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4517
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4517
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Składniki
Pieczarki podsmazamy z cebulka. Doprawiamy sola i pieprzem.
W garnku zagotowujemy 1 litr wody, rozpuszczamy bulion i dodajemy pieczarki w cebulka. Zmniejszamy ogien, dodajemy troche mleka lub smietany, wsypujemy suchy makaron i gotujemy bez przykrycia ok 15 minut az makaron dojdzie a zupa sie troszke zredukuje.
Mozna rowniez dodac obojetnie jakie warzywka mrozone aby zupa byla bardziej sycaca. Ja dodalam dzisiaj garsc mrozonej fasolki szparagowej. Jak sie ktos uprze lub lubi mozna tez zupe zmiksowac przed dodaniem makaronu, ale ja wole widziec co w zupie plywa ;)