Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń drobiowa ze świderkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 61
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 61
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wedle przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przelać zimną wodą, dokładnie odcedzić. Cebulę posiekać. Paprykę oczyścić drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę.
Warzywa przesmażyć na oliwie, wystudzić, dodać do mielonego mięsa, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać jajko, natkę i bułkę tartą, jeszcze raz wymieszać.
Masę podzielić na dwie części. Wąską formę do pieczenia wyłożyć plastrami boczku, porcją masy, makaronem i znów masą. Piec ok. 30 minut w tempe raturze ok. 200°C.
Tę pieczeń serwuj jak rzymską. Jest dobrym dodatkiem do ćwikły, kiszonych ogórków, a także sałatek z majonezem.Źródło: Twoje Imperium