Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i wspaniały aromat na wykwintny obiad.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19893
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243394
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19893
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243394
Składniki
Wykonanie: Pieczarki oczyścić, usmażyć na tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Filety przekroić wzdłuż, rozbić i natrzeć przyprawą do kurczaka, po czym na chwilę odstawić. Mięso mielone przyrządzić w taki sam sposób jak na kotlety. Zupę cebulową wymieszać bardzo starannie ze śmietaną. Przygotować odpowiednią formę keksową, nasmarować lekko tłuszczem i układać przygotowane produkty warstwami. Rozbity filet z kurczaka- ½ przygotowanego mięsa mielonego- pieczarki- mięso mielone- filet- pieczarki na końcu żółty ser. Każdą warstwę polewać przygotowaną śmietaną, przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i pozostawić w piekarniku do zrumienienia się sera.