Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i wspaniały aromat na wykwintny obiad.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie: Pieczarki oczyścić, usmażyć na tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Filety przekroić wzdłuż, rozbić i natrzeć przyprawą do kurczaka, po czym na chwilę odstawić. Mięso mielone przyrządzić w taki sam sposób jak na kotlety. Zupę cebulową wymieszać bardzo starannie ze śmietaną. Przygotować odpowiednią formę keksową, nasmarować lekko tłuszczem i układać przygotowane produkty warstwami. Rozbity filet z kurczaka- ½ przygotowanego mięsa mielonego- pieczarki- mięso mielone- filet- pieczarki na końcu żółty ser. Każdą warstwę polewać przygotowaną śmietaną, przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i pozostawić w piekarniku do zrumienienia się sera.