Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby i smaż razem kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Pod koniec posyp solą i pieprzem. Czosnek obierz, drobno pokrój.
Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj starty ser, musztardę, czosnek oraz jajko. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
Mięsną masę połóż na folii aluminiowej posmarowanej cienko olejem. Uformuj prostokątny gruby placek. Wzdłuż dłuższego boku ułóż pieczarki. Mięsny placek zwiń, pomagając sobie folią.
Pieczeń połóż w posmarowanej olejem brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 75 minut. Przed podaniem danie udekoruj ogórkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki.
ok. 95 min, 1 porcja zawiera ok. 520 kcal, ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina