Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 61

Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska"

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 tosty
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 jajko
  • 30 dag pieczarek
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • olej do posmarowania
  • ogórek do dekoracji
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń rzymska

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby i smaż razem kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Pod koniec posyp solą i pieprzem. Czosnek obierz, drobno pokrój.

  2. Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj starty ser, musztardę, czosnek oraz jajko. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wyrób.

  3. Mięsną masę połóż na folii aluminiowej posmarowanej cienko olejem. Uformuj prostokątny gruby placek. Wzdłuż dłuższego boku ułóż pieczarki. Mięsny placek zwiń, pomagając sobie folią.

  4. Pieczeń połóż w posmarowanej olejem brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 75 minut. Przed podaniem danie udekoruj ogórkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki.

  5. ok. 95 min, 1 porcja zawiera ok. 520 kcal, ok. 2,70 zł za porcję

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń