Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń pokrojona w grube plastry posłużyła na obiad. To co zostało doskonale smakuje z chlebem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7231
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4939
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327880
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7231
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4939
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327880
Składniki
Jeżeli masa wyjdzie zbyt gęsta można dodać mleko. Jeśli nie ma liści pora, można je pominąć. Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia, piekłem około 60 minut w 190 stopniach. Foremka miała wymiary : 25x12 cm.
Sos z suszonych grzybów: Grzyby trzeba namoczyć najlepiej dzień wcześniej. Następnie odcedzić i drobno posiekać. Ja wody z grzybów nie wylewam, ona ma tyle smaku i zapachu, że byłby to grzech :P Na patelni podsmażam cebulkę i na zeszkloną wrzucam posiekane grzyby. Przez kilka minut smażę, a następnie podlewam wodą z namaczania i duszę do miękkości. Przyprawiam tylko solą i pieprzem. Do śmietany dolewam trochę sosu, mieszam i wylewam na patelnię. Przy podaniu posypuję koperkiem lub natką.
Mięso zmieliłem razem z liśćmi pora, na koniec zmieliłem chleb. Cebulę posiekałem i podsmażyłem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodałem pokrojone grzyby i przez chwilę dusiłem. Wszystkie składniki wymieszałem razem z przyprawami i jajkami.