Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń Rzymską robiłam już wiele razy, ale tym razem dodałam całkiem inne dodatki, niż zazwyczaj. Wyszła bardzo soczysta, miękka, intensywnie grzybowa i idealnie przyprawiona. Pieczeń nadaje się na posiłek obiadowy, a także na zimno do kanapek.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1096
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2829
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1096
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2829
Składniki
Grzyby zalewamy mlekiem i gotujemy, dopóki mleko nie zacznie kipieć. Wyłączamy palnik i studzimy pod przykryciem. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Paprykę i cukinię kroimy w małe części i dodajemy do cebuli. Całość podsmażamy ok 10 minut.
Do dużej miski wrzucamy mięso mielone, wbijamy 2 jajka, dodajemy podduszone warzywa, grzyby z mlekiem, bułkę tartą i przyprawy. Całość bardzo dokładnie wyrabiamy (najlepiej mikserem).
Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową i wylewamy do niej masę. Całość pieczemy 40 minut w 180*C.
zdj