Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń Rzymską robiłam już wiele razy, ale tym razem dodałam całkiem inne dodatki, niż zazwyczaj. Wyszła bardzo soczysta, miękka, intensywnie grzybowa i idealnie przyprawiona. Pieczeń nadaje się na posiłek obiadowy, a także na zimno do kanapek.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 60
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18614
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30726
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 60
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18614
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30726
Składniki
Grzyby zalewamy mlekiem i gotujemy, dopóki mleko nie zacznie kipieć. Wyłączamy palnik i studzimy pod przykryciem. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Paprykę i cukinię kroimy w małe części i dodajemy do cebuli. Całość podsmażamy ok 10 minut.
Do dużej miski wrzucamy mięso mielone, wbijamy 2 jajka, dodajemy podduszone warzywa, grzyby z mlekiem, bułkę tartą i przyprawy. Całość bardzo dokładnie wyrabiamy (najlepiej mikserem).
Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową i wylewamy do niej masę. Całość pieczemy 40 minut w 180*C.
zdj