Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11425
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 191
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11425
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 191
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie i dobrze odciskamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na wolnym ogniu do zeszklenia. Jajka (4 sztuki) gotujemy na twardo. Do mięsa mielonego wbijamy 2 całe surowe jajka, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, zeszkloną cebulę, majeranek, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy smalcem i posypujemy tartą bułką. Połowę mięsa wkładamy do formy, układamy po środku ugotowane, obrane ze skorupki jajka na twardo. Przykrywamy jaja drugą częścią mięsa. Zwilżoną w wodzie dłonią wyrównujemy wierzch mięsa i kładziemy na nim 2 łyżki smalcu. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Plastry pieczeni podajemy z ziemniakami polane sosem pieczarkowym oraz z surówką warzywną z domowych przetworów. Do popicia podajemy sok z marchwi i jabłek. Smacznego!!!