Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie i dobrze odciskamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na wolnym ogniu do zeszklenia. Jajka (4 sztuki) gotujemy na twardo. Do mięsa mielonego wbijamy 2 całe surowe jajka, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, zeszkloną cebulę, majeranek, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy smalcem i posypujemy tartą bułką. Połowę mięsa wkładamy do formy, układamy po środku ugotowane, obrane ze skorupki jajka na twardo. Przykrywamy jaja drugą częścią mięsa. Zwilżoną w wodzie dłonią wyrównujemy wierzch mięsa i kładziemy na nim 2 łyżki smalcu. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Plastry pieczeni podajemy z ziemniakami polane sosem pieczarkowym oraz z surówką warzywną z domowych przetworów. Do popicia podajemy sok z marchwi i jabłek. Smacznego!!!