Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń schabowa

Pieczeń schabowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2589

Dodano:

Odsłon: 3716

Mięsa pieczone przygotowane samodzielnie, na pewno każdemu smakują. Wiemy, co jemy. U mnie dzisiaj na blogu schab pieczony przyrządzony nieco inaczej niż zawsze prezentowałam.

Składniki

  • 15 kg schabu bez kości
  • 4 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • zioła typu: rozmaryn, majeranek estragon, ziele angielskie, liść laurowy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab najpierw obgotowujemy w wodzie z dwoma łyżeczkami soli, liściem laurowym i zielem angielskim.

    Mięso wrzucamy, kiedy woda się zagotuje i gotujemy ok. 30 min. Następnie zostawiamy schab w wodzie, aż lekko ostygnie. Taki sposób sprawi ,że nasza pieczeń będzie soczysta

    Schab osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i okładamy pokrojoną w piórka cebulką.

    Owijamy w folię aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 1 godziny.

    Podajemy na gorąco lub na zimno (jeśli zostanie).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń