Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń w zielonej koszulce"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Składniki
Zioła umyj, obierz listki i posiekaj. Połowę porcji wymieszaj z olejem. Dodaj rozgniecione ziarenka pieprzu. Mięso umyj i osusz. Natrzyj solą i pieprzem.
Włóż do brytfanki i wierzch posmaruj ziołami z olejem. Włóż na 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 225 st. C. Obniż temperaturę do 100 st. C i piecz ok. 3 godz.
Dymkę umyj i pokrój w cienkie pierścienie (razem z zielonymi łodygami). Wymieszaj jogurt z resztą ziół i dymką. Dodaj majonez. Tak powstały sos dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczoną pieczeń wyjmij z piekarnika i przykryj folią aluminiową. Po 10 minutach wyjmuj z brytfanki i pokrój w plastry. Podawaj z sosem ziołowym. Pieczeń bardzo dobrze smakuje z bagietką.
Czas przygotowania: 210 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień