Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed ciężką bitwą trzeba się solidnie posilić. Żaden wojownik nie pogardzi solidnym kawałem pysznego mięsa aby mieć siły w walce :) Danie to zainspirowane było moją poprzednią pieczenią jednak tym razem wykorzystałem schab a nie szynkę. Polecam spróbować.
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 345
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 145
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 345
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 145
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
Składniki
Robimy marynatę. Wszystkie składniki sypiemy do miski, mieszamy z olejem i dokładnie mieszamy. tym razem znów posłużyłem się wiertarką na niskich obrotach :) Naczynie żaroodporne wykładamy boczkiem i cebulą. na to kładziemy mięso. Schab nacinamy na 3/4 jego grubości w dół, między wycięcia smarujemy marynatą aby smak lepiej przeszedł mięso.
Gdy mięso jest już w naczyniu smarujemy je dokładnie z każdej strony marynatą. Aby smak zalewny dokładnie przeszedł mięso - przebijamy je wielokrotnie patyczkiem do szaszłyków. Tak przygotowane mięso przymykamy górą naczynia i odkładamy do lodówki najlepiej na 24 godziny.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, grzałka góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy około godziny i 40 minut. Teoretycznie zasada mówi aby mięso piec godzinę na jego jeden kilogram, ja jednak lubię dobrze wypieczone mięso. jakieś 15 -20 minut przed końcem czasu można zdjąć pokrywę aby lekko przyrumienić pieczeń
. Jak widać na zdjęciu dorzuciłem też kilka kiełbasek - będą w sam raz na kolację w pracy :) Z całego serca mogę polecić tak przygotowane mięso. Jego struktura jest delikatna i krucha a nie jak w typowym schabie sucha i ciągnąca.