Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 53
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 86
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 113
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 94
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 53
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 86
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 113
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 94
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki na dwie godziny przed pieczeniem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Główkę czosnku przekroić w poprzek na pół, ułożyć w brytfance razem z rozmarynem.
Wołowinę natrzeć solą i pieprzem, związać sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso po kilka minut z każdej strony. Przełożyć do brytfanny, zalać winem, wstawić do piekarnika.
Piec przez około godzinę żeby uzyskać mięso średnio wypieczone. Jeśli chcemy pieczeń krwistą czas pieczenia należy skrócić do 45 minut, mięso dobrze wypieczone trzeba trzymać w piekarniku przez około godzinę i 15 minut.
Upieczone mięso wyciągnąć z piekarnika, przenieść na deskę i przykryć folią aluminiową na 15 minut, żeby odpoczęło.