Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 759
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 653
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 394
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 208
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5162
...ale pyszny.
Odsłon: 759
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 653
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 394
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 208
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5162
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki na dwie godziny przed pieczeniem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Główkę czosnku przekroić w poprzek na pół, ułożyć w brytfance razem z rozmarynem.
Wołowinę natrzeć solą i pieprzem, związać sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso po kilka minut z każdej strony. Przełożyć do brytfanny, zalać winem, wstawić do piekarnika.
Piec przez około godzinę żeby uzyskać mięso średnio wypieczone. Jeśli chcemy pieczeń krwistą czas pieczenia należy skrócić do 45 minut, mięso dobrze wypieczone trzeba trzymać w piekarniku przez około godzinę i 15 minut.
Upieczone mięso wyciągnąć z piekarnika, przenieść na deskę i przykryć folią aluminiową na 15 minut, żeby odpoczęło.