Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5998
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5998
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki na dwie godziny przed pieczeniem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Główkę czosnku przekroić w poprzek na pół, ułożyć w brytfance razem z rozmarynem.
Wołowinę natrzeć solą i pieprzem, związać sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso po kilka minut z każdej strony. Przełożyć do brytfanny, zalać winem, wstawić do piekarnika.
Piec przez około godzinę żeby uzyskać mięso średnio wypieczone. Jeśli chcemy pieczeń krwistą czas pieczenia należy skrócić do 45 minut, mięso dobrze wypieczone trzeba trzymać w piekarniku przez około godzinę i 15 minut.
Upieczone mięso wyciągnąć z piekarnika, przenieść na deskę i przykryć folią aluminiową na 15 minut, żeby odpoczęło.