Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki na dwie godziny przed pieczeniem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Główkę czosnku przekroić w poprzek na pół, ułożyć w brytfance razem z rozmarynem.
Wołowinę natrzeć solą i pieprzem, związać sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso po kilka minut z każdej strony. Przełożyć do brytfanny, zalać winem, wstawić do piekarnika.
Piec przez około godzinę żeby uzyskać mięso średnio wypieczone. Jeśli chcemy pieczeń krwistą czas pieczenia należy skrócić do 45 minut, mięso dobrze wypieczone trzeba trzymać w piekarniku przez około godzinę i 15 minut.
Upieczone mięso wyciągnąć z piekarnika, przenieść na deskę i przykryć folią aluminiową na 15 minut, żeby odpoczęło.