Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 129
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 161
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 111
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 129
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 161
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 111
Składniki
Z octu, szklanki przegotowanej wody i przypraw zrób zalewę, włóż do niej umyte mięso. Pozostaw je w chłodnym miejscu na 2 dni. Potem opłucz, osusz, naszpikuj słupkami słoniny. Oprósz solą i pieprzem. W rondlu rozgrzej po 4 łyżki oleju, obsmaż mięso, a następnie duś je pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godz. W połowie duszenia dodaj obraną i pokrojoną włoszczyznę.