Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdrowe mięso z kolorową papryką stanowić będzie wspaniałe źródło witamin.
patelnia, garnek
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 699
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 54
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 699
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 54
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
1. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i bazylią. 2. Rozgrzać masło na patelni i mocno zarumienić na nim mięso w całości z każdej strony. 3. Przełożyć mięso do garnka, zalać winem, wodą. Dodać listek laurowy i posypać papryką. Dusić mięso na małym ogniu przez godzinę, raz na jakiś czas przekładając na drugą stronę. 4. W międzyczasie pokroić czosnek i cebulę w kostkę, a paprykę w grubsze plastry. 5. Po godzinie duszenia mięsa, dodać do garnka warzywa oraz puszkę pomidorów. Dusić razem przez kolejne pół godziny. 6. Zagęścić sos śmietaną i koncentratem pomidorowym. Ja podałam z kaszą jaglaną.
Smacznego! :)