Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdrowe mięso z kolorową papryką stanowić będzie wspaniałe źródło witamin.
patelnia, garnek
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24834
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5979
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 217
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24834
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5979
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 217
Składniki
1. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i bazylią. 2. Rozgrzać masło na patelni i mocno zarumienić na nim mięso w całości z każdej strony. 3. Przełożyć mięso do garnka, zalać winem, wodą. Dodać listek laurowy i posypać papryką. Dusić mięso na małym ogniu przez godzinę, raz na jakiś czas przekładając na drugą stronę. 4. W międzyczasie pokroić czosnek i cebulę w kostkę, a paprykę w grubsze plastry. 5. Po godzinie duszenia mięsa, dodać do garnka warzywa oraz puszkę pomidorów. Dusić razem przez kolejne pół godziny. 6. Zagęścić sos śmietaną i koncentratem pomidorowym. Ja podałam z kaszą jaglaną.
Smacznego! :)