Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdrowe mięso z kolorową papryką stanowić będzie wspaniałe źródło witamin.
patelnia, garnek
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 819
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6213
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8979
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 819
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6213
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8979
Składniki
1. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i bazylią. 2. Rozgrzać masło na patelni i mocno zarumienić na nim mięso w całości z każdej strony. 3. Przełożyć mięso do garnka, zalać winem, wodą. Dodać listek laurowy i posypać papryką. Dusić mięso na małym ogniu przez godzinę, raz na jakiś czas przekładając na drugą stronę. 4. W międzyczasie pokroić czosnek i cebulę w kostkę, a paprykę w grubsze plastry. 5. Po godzinie duszenia mięsa, dodać do garnka warzywa oraz puszkę pomidorów. Dusić razem przez kolejne pół godziny. 6. Zagęścić sos śmietaną i koncentratem pomidorowym. Ja podałam z kaszą jaglaną.
Smacznego! :)