Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku pieczeń z indyka.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47669
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47669
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Pierś z indyka dokładnie umyć i oczyścić z błon.
Przyprawy (delikat do mięs.sól,pieprz,bazylie,sól czosnkową) wymieszać z olejem i połączyć ze startym czosnkiem.
Mięso dokładnie nasmarować mieszaniną oleju i przypraw.Pozostawić na kilka godzin(minimum 5) lub najlepiej na całą noc.
Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zacząć piec ok 30 ,minut w tem. 190st, nie dodawać żadnego tłuszczu.
Po 30 minutach mięso należy obrócić i zalać bulionem z 1 kostki drobiowej rozpuszczonej w szklance ciepłej wody i dalej piec ok 50 minut.Od czasu do czasu mięso należy podlewać bulionem.Po tym czasie mięso jest gotowe do podania.Wystarczy pokroić je w plastry. Smacznego