Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku pieczeń z indyka.
Pierś z indyka dokładnie umyć i oczyścić z błon.
Przyprawy (delikat do mięs.sól,pieprz,bazylie,sól czosnkową) wymieszać z olejem i połączyć ze startym czosnkiem.
Mięso dokładnie nasmarować mieszaniną oleju i przypraw.Pozostawić na kilka godzin(minimum 5) lub najlepiej na całą noc.
Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zacząć piec ok 30 ,minut w tem. 190st, nie dodawać żadnego tłuszczu.
Po 30 minutach mięso należy obrócić i zalać bulionem z 1 kostki drobiowej rozpuszczonej w szklance ciepłej wody i dalej piec ok 50 minut.Od czasu do czasu mięso należy podlewać bulionem.Po tym czasie mięso jest gotowe do podania.Wystarczy pokroić je w plastry. Smacznego
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 39750
Dla amatorów kokosowych smaków. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa...
Odsłon: 12912
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 103
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 150
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 132
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 79
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 391
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 153
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 103
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 150
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 132
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 79
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 391
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 153
Składniki
Pierś z indyka dokładnie umyć i oczyścić z błon.
Przyprawy (delikat do mięs.sól,pieprz,bazylie,sól czosnkową) wymieszać z olejem i połączyć ze startym czosnkiem.
Mięso dokładnie nasmarować mieszaniną oleju i przypraw.Pozostawić na kilka godzin(minimum 5) lub najlepiej na całą noc.
Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zacząć piec ok 30 ,minut w tem. 190st, nie dodawać żadnego tłuszczu.
Po 30 minutach mięso należy obrócić i zalać bulionem z 1 kostki drobiowej rozpuszczonej w szklance ciepłej wody i dalej piec ok 50 minut.Od czasu do czasu mięso należy podlewać bulionem.Po tym czasie mięso jest gotowe do podania.Wystarczy pokroić je w plastry. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 103
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 1112