Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do zrobienia i smakowita.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 966
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 966
Składniki
Papryki i cebulę oczyść, pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. W dużej misce wyrób masę z mięsa, jajek, warzyw, musztardy, bułki tartej i fety. Dopraw solą, pieprzem, papryką.
Formę (keksówkę) wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż masę. Wierzch wyrównaj łyżką i posmaruj oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok. 50 min.