Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z indyka ze szpinakiem"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Składniki
Szpinak rozmroź, wyjmując go dzień wcześniej, z zamrażarki. Dodaj łyżkę mąki i dokładnie wymieszaj. Dopraw czosnkiem, pieprzem, gałką muszkatołową i solą.
Mięso zmiel w maszynce i wymieszaj z łyżką mąki oraz niewielką ilością soli. Żółtka oddziel od białek i ubij z nich pianę. Połącz z żółtkami i dodaj do szpinaku. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Na obsypanej mąką desce uformuj mięsny prostokąt, na nim rozłóż farsz szpinakowy, a następnie zwiń. Roladę posmaruj miodem, obłóż gałązkami natki pietruszki i zawiń w folię do pieczenia.
Piecz w piekarniku przez 80 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo