Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z kapustą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417804
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417804
Składniki
Włoszczyznę obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Warzywa razem z mięsem, zielem i listkami laurowymi zalej gorącą, posoloną wodą. Gotuj 35 minut. Wyjmij.
Kapustę włoską poszatkuj, podlej bulionem. Duś kilka minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkuj na duży płat.
Na cieście połóż kapustę i schab. Mięso owiń ciastem. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200oC. Udekoruj np. natką.Źródło: Naj