Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z piersi kurczaka można wyczarować różności,teraz zrobiłam pieczeń aromatyczną i bardzo smaczną.Można ją jeść na gorąco do ziemniaków jak i na zimno do pieczywa.Polecam:)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3942
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19935
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3058
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4282
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3942
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19935
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3058
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4282
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso pokroić na mniejsze części i zmielić na końcu przepuścić wyciśniętą bułkę. Marchewki zetrzeć,cebulkę pokroić. Dodać jajka,posiekany koperek,bułkę tartą,pieprz i sól do smaku. Masę dobrze wyrobić.
Dwie foremki aluminiowe posmarować masłem i podsypać bułką tartą. Masę przełożyć,uklepać i wyrównać. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st-góra-dół. Piec 40-50min.do zrumienienia wierzchu.
Smacznego życzę!