Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z mielonej piersi kurczaka z dodatkiem marchewki i koperku.

Pieczeń z mielonej piersi kurczaka z dodatkiem marchewki i koperku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 850 Ocena: 16941

Dodano:

Odsłon: 5063

Z piersi kurczaka można wyczarować różności,teraz zrobiłam pieczeń aromatyczną i bardzo smaczną.Można ją jeść na gorąco do ziemniaków jak i na zimno do pieczywa.Polecam:)

Składniki

  • duża podwójna pierś z kurczaka
  • cebula czerwona
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • bułka tarta 3 łyżki
  • koperek pęczek
  • mała kajzerka
  • Pieprz czarny ,sól
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń z mielonej piersi kurczaka z dodatkiem marchewki i koperku.

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.
    Mięso pokroić na mniejsze części i zmielić na końcu przepuścić wyciśniętą bułkę.

    Marchewki zetrzeć,cebulkę pokroić.

    Dodać jajka,posiekany koperek,bułkę tartą,pieprz i sól do smaku.
    Masę dobrze wyrobić.

  2. Dwie foremki aluminiowe posmarować masłem i podsypać bułką tartą.

    Masę przełożyć,uklepać i wyrównać.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 180st-góra-dół.
    Piec 40-50min.do zrumienienia wierzchu.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń