Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z piersi kurczaka można wyczarować różności,teraz zrobiłam pieczeń aromatyczną i bardzo smaczną.Można ją jeść na gorąco do ziemniaków jak i na zimno do pieczywa.Polecam:)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162942
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 252
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 57
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162942
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 252
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 57
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso pokroić na mniejsze części i zmielić na końcu przepuścić wyciśniętą bułkę. Marchewki zetrzeć,cebulkę pokroić. Dodać jajka,posiekany koperek,bułkę tartą,pieprz i sól do smaku. Masę dobrze wyrobić.
Dwie foremki aluminiowe posmarować masłem i podsypać bułką tartą. Masę przełożyć,uklepać i wyrównać. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st-góra-dół. Piec 40-50min.do zrumienienia wierzchu.
Smacznego życzę!