Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 470 Ocena: 9651

Dodano:

Odsłon: 7422

Pieczeń z mięsa mielonego jest bardzo uniwersalnym daniem - możemy zjeść ją na obiad na gorąco lub wystudzić i zrobić z nią kanapki. Wersja z papryką przypadła nam do gustu:).

Składniki

  • 500g mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczeń z mięsa mielonego z papryką

Przygotowanie

  1. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.

  2. Warzywa łączymy z mięsem mielonym i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do aluminiowej foremki jednorazowej (wysmarowanej olejem).

  3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 1 godzinę 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń