Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i soczyste mięso w sam raz na uroczysty, świąteczny obiad. Przepis pochodzi z 415. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17086
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4348
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 995
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1211
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4177
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17086
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4348
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 995
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1211
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4177
Składniki
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim mięso.
Do miski wlać olej, sos sojowy i ocet balsamiczny. Dodać musztardę i majonez. Przyprawić papryką oraz pieprzem ziołowym. Dorzucić posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać. Tak przygotowaną marynatą obłożyć mięso. Przykryć i schować w lodówce na 2 godziny.
Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem, następnie odkryć, polać sosem i zapiekać przez kolejne pół godziny.
Upieczony filet wyjąć i poczekać, by mięso związało soki. Następnie pokroić w plastry. Podawać na ciepło z sosem lub na zimno – jako wędlinę.