Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i soczyste mięso w sam raz na uroczysty, świąteczny obiad. Przepis pochodzi z 415. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim mięso.
Do miski wlać olej, sos sojowy i ocet balsamiczny. Dodać musztardę i majonez. Przyprawić papryką oraz pieprzem ziołowym. Dorzucić posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać. Tak przygotowaną marynatą obłożyć mięso. Przykryć i schować w lodówce na 2 godziny.
Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem, następnie odkryć, polać sosem i zapiekać przez kolejne pół godziny.
Upieczony filet wyjąć i poczekać, by mięso związało soki. Następnie pokroić w plastry. Podawać na ciepło z sosem lub na zimno – jako wędlinę.
Jeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na...
Odsłon: 9744
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 336
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 17
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 186
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 112
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 29
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 17
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 186
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 112
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 29
Składniki
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim mięso.
Do miski wlać olej, sos sojowy i ocet balsamiczny. Dodać musztardę i majonez. Przyprawić papryką oraz pieprzem ziołowym. Dorzucić posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać. Tak przygotowaną marynatą obłożyć mięso. Przykryć i schować w lodówce na 2 godziny.
Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem, następnie odkryć, polać sosem i zapiekać przez kolejne pół godziny.
Upieczony filet wyjąć i poczekać, by mięso związało soki. Następnie pokroić w plastry. Podawać na ciepło z sosem lub na zimno – jako wędlinę.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Groszek w sosie winnym
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 15
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 100