Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i soczyste mięso w sam raz na uroczysty, świąteczny obiad. Przepis pochodzi z 415. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 23
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 205
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 44
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 408
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 23
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 205
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 44
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 408
Składniki
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim mięso.
Do miski wlać olej, sos sojowy i ocet balsamiczny. Dodać musztardę i majonez. Przyprawić papryką oraz pieprzem ziołowym. Dorzucić posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać. Tak przygotowaną marynatą obłożyć mięso. Przykryć i schować w lodówce na 2 godziny.
Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem, następnie odkryć, polać sosem i zapiekać przez kolejne pół godziny.
Upieczony filet wyjąć i poczekać, by mięso związało soki. Następnie pokroić w plastry. Podawać na ciepło z sosem lub na zimno – jako wędlinę.